© Copyright VANDEHEG
Vandhegnl

 

Aliveo

Inspired by nature, crafted with passion

Aliveo

Licht is leven. Licht is inspiratie. Ieder levend organisme heeft licht nodig. Licht bevordert ons gevoel van welzijn en is één van de belangrijkste bronnen voor onze gezondheid. De Aliveo collectie biedt u licht in haar mooiste en puurste vorm. Met passie voor design, gebruik van duurzame materialen en ambachtelijk in Europa geproduceerd.

 

Mondgeblazen glas volgens eeuwenoude traditie. De glasserie van Aliveo is uniek qua vorm en mogelijkheden. De handmatige productie van zowel het glas, alsook de unieke oppervlaktebehandeling biedt een zeer divers spectrum aan kleuren. Het geslepen oppervlak zorgt voor een unieke en speelse sfeerverlichting.

 

De houten delen van de Aliveo collectie komen vanuit duurzame bron in Europa. Uitsluitend houtsoorten die het FSC keurmerk mogen dragen, komen in aanmerking voor de Aliveo collectie.

261858-4-2
262038-(2)
Salsa
274114-1-1

Aliveo productie

Secuur en vakkundig

De productie van een glazen lamp is tijdrovend en zeer secuur werk. Zo wordt er warm en vloeibaar glas via een pijp geblazen tot zijn basisvorm, dit gaat gepaard met het draaien van de buis zodat het een gelijk geheel wordt en de vorm gelijkmatig verdeeld wordt. Dit alles gebeurt boven een continu brandende vlam, waardoor het glas aanpasbaar blijft. Wanneer de vorm juist is gaat de glazen vorm in de “koeling” gestopt, wij zeggen koeling maar het begint op een temperatuur van rond de 510 graden en wordt gedurende 24 uur langzaamaan afgebouwd zodat het glas kan harden en zijn stevige vorm krijgt.

 

Na deze 24 uur gaat men het handmatig assembleren, zo worden de voetplaten er vakkundig onder gezet, de fitting op zijn plek gezet en het snoer getrokken. Mocht de voet ook nog in een bepaalde kleur gecoat worden dan wordt deze eerst in zijn afwerkingskleur gespoten en volgt daarna het proces van assembleren.